Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met Coburgerhamsaus
PT30M
Varkenshaas met Coburgerhamsaus
Een heerlijk varkenshaas met coburgerhamsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lindsay Warmer
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met Coburgerhamsaus te bereiden
Snijd de Coburgerham in kleine plakjes.
Snijd dan de champignons in schijfjes.
Verhit de pan met een scheutje olijfolie.
Bak dan de Coburgerham tot die een wat donkere bakkleur krijgt.
Voeg dan de champignons toe tot deze gaar zijn.
Voeg de anderhalve eetlepel grove mosterd toe en roer goed door.
Voeg dan de rode wijn toe en laat deze even pruttelen tot de alcohol verdampt is.
Voeg dan de room toe en roer goed door.
Voeg dan de allesbinder toe naar eigen hoeveelheid hoe dik u de saus wilt hebben. Pas op hij wordt snel te dik bij net iets te veel allesbinder!
Roer alles goed door tot het een mooie saus is geworden. Laat even staan op een laag vuurtje.
Peper en zout de varkenshaas goed in.
Bak deze dan in de pan met olie tot de buitenkant er mooi bruin uit ziet (3 minuutjes elke zijde, binnenkant moet rauw blijven).
Haal het vlees uit de pan en snijd deze in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
Voeg de varkenshaas dan toe bij de saus en roer deze goed door tot het vlees goed bedekt is in de saus.
Laat dit even staan pruttelen op een laag vuurtje tot het vlees gaar is geworden (ongeveer 10 minuutjes).
Eet smakelijk!
Snijd dan de champignons in schijfjes.
Verhit de pan met een scheutje olijfolie.
Bak dan de Coburgerham tot die een wat donkere bakkleur krijgt.
Voeg dan de champignons toe tot deze gaar zijn.
Voeg de anderhalve eetlepel grove mosterd toe en roer goed door.
Voeg dan de rode wijn toe en laat deze even pruttelen tot de alcohol verdampt is.
Voeg dan de room toe en roer goed door.
Voeg dan de allesbinder toe naar eigen hoeveelheid hoe dik u de saus wilt hebben. Pas op hij wordt snel te dik bij net iets te veel allesbinder!
Roer alles goed door tot het een mooie saus is geworden. Laat even staan op een laag vuurtje.
Peper en zout de varkenshaas goed in.
Bak deze dan in de pan met olie tot de buitenkant er mooi bruin uit ziet (3 minuutjes elke zijde, binnenkant moet rauw blijven).
Haal het vlees uit de pan en snijd deze in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
Voeg de varkenshaas dan toe bij de saus en roer deze goed door tot het vlees goed bedekt is in de saus.
Laat dit even staan pruttelen op een laag vuurtje tot het vlees gaar is geworden (ongeveer 10 minuutjes).
Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lindsayw zegt:
Je kan ook andere hamsoorten gebruiken, als het maar zout van smaak is. Bijvoorbeeld rauwe ham.
Succes!:D
hanssoepkip zegt:
Hans zegt: