Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met uienchampignonpuree in bladerdeeg
PT60M
Varkenshaas met uienchampignonpuree in bladerdeeg
Een heerlijk varkenshaas met uienchampignonpuree in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met uienchampignonpuree in bladerdeeg te bereiden
De varkenshaasjes kruiden met peper en zout en in de boter om en om goudbruin en bijna gaar bakken. Uit de pan nemen en laten afkoelen.
In de braadboter de spekjes licht uitbakken. De ui en champignons toevoegen en kort laten meebakken. Afblussen met de sherry en slagroom en even laten inkoken. Ondertussen de Parmezaanse kaas en de peterselie erbij strooien. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
Eenmaal afgekoeld de varkenshaasjes rondom met deze massa bestrijken. De bladerdeeg plakjes op een met bloem bestrooid werkvlak uitleggen en per twee dakpansgewijs tot een plak uitrollen. Licht bestrijken met het losgeklopte ei.
Per twee plakjes 1 gebraden varkenshaasje aan het uiteinde van het deeg leggen, oprollen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. Als alle varkenshaasjes zo zijn bewerkt, deze licht bestrijken met het overige losgeklopte ei.
Even laten staan. Dan in een voorverwarmde oven op 190ºC in ca. 15 minuten goudbruin en krokant bakken. In de tussentijd de vleesjus samen met de rode port even aan de kook brengen en tot een gladde saus laten koken. De sperziebonen koken in water met zout en een klontje boter (beetgaar!). De varkenshaasjes op de borden scheppen en samen met de saus en de boontjes serveren
In de braadboter de spekjes licht uitbakken. De ui en champignons toevoegen en kort laten meebakken. Afblussen met de sherry en slagroom en even laten inkoken. Ondertussen de Parmezaanse kaas en de peterselie erbij strooien. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
Eenmaal afgekoeld de varkenshaasjes rondom met deze massa bestrijken. De bladerdeeg plakjes op een met bloem bestrooid werkvlak uitleggen en per twee dakpansgewijs tot een plak uitrollen. Licht bestrijken met het losgeklopte ei.
Per twee plakjes 1 gebraden varkenshaasje aan het uiteinde van het deeg leggen, oprollen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. Als alle varkenshaasjes zo zijn bewerkt, deze licht bestrijken met het overige losgeklopte ei.
Even laten staan. Dan in een voorverwarmde oven op 190ºC in ca. 15 minuten goudbruin en krokant bakken. In de tussentijd de vleesjus samen met de rode port even aan de kook brengen en tot een gladde saus laten koken. De sperziebonen koken in water met zout en een klontje boter (beetgaar!). De varkenshaasjes op de borden scheppen en samen met de saus en de boontjes serveren
corine zegt: