Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasbiefstukjes met spek in de oven gegaard
PT45M
Varkenshaasbiefstukjes met spek in de oven gegaard
Een heerlijk stukje vlees, serveer het met zelfgemaakte frieten en een salade. Smullen maar!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasbiefstukjes met spek in de oven gegaard te bereiden
Snijd de varkenshaas in plakjes van 3 cm doorsnede (12 stuks). Kruid ze met zout en versgemalen peper en omwikkel ieder plakje varkenshaas met een plakje ontbijtspek.
Schil de aardappels en snijd ook deze in plakken. Kook ze vervolgens gaar in water met zout. Bak in de tussentijd de uien licht aan in de roomboter. Voeg daarna de aardappelplakjes toe en bak ze samen goudbruin. Schep het geheel daarna in een ovenschotel.
Verhit een koekenpan en laat hierin de olijfolie met boter heet worden en uitbruisen. Bak hierin de omwikkelde varkenshaasplakjes om en om goudbruin en bijna gaar. Plaats ze daarna op de aardappel-uienmengsel in de ovenschotel en bak het geheel gaar 5-7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Voeg aan de braadjus van het vlees, de honing, tijm en een scheutje water toe en laat de saus even doorwarmen. Neem de vleesschotel uit de oven en schenk door een zeef de saus er overheen.
Schil de aardappels en snijd ook deze in plakken. Kook ze vervolgens gaar in water met zout. Bak in de tussentijd de uien licht aan in de roomboter. Voeg daarna de aardappelplakjes toe en bak ze samen goudbruin. Schep het geheel daarna in een ovenschotel.
Verhit een koekenpan en laat hierin de olijfolie met boter heet worden en uitbruisen. Bak hierin de omwikkelde varkenshaasplakjes om en om goudbruin en bijna gaar. Plaats ze daarna op de aardappel-uienmengsel in de ovenschotel en bak het geheel gaar 5-7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Voeg aan de braadjus van het vlees, de honing, tijm en een scheutje water toe en laat de saus even doorwarmen. Neem de vleesschotel uit de oven en schenk door een zeef de saus er overheen.
Hilde Dumont zegt: