Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasblokjes in roomsaus
PT30M
Varkenshaasblokjes in roomsaus
Een heerlijk varkenshaasblokjes in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Ruijgrok
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zelf bedacht
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasblokjes in roomsaus te bereiden
Snijd het vlees in blokjes, marineer met de marinade. Snijd de uien in ringen, voeg toe aan het vlees en laat dit een paar uur in de koelkast staan.
Snijd de champignons in plakjes, bak deze en haal ze weer uit de pan. Bak het vlees met de uien. Als het vlees gaar is, paprika toevoegen. Dan de bloem toevoegen, goed roeren. Witte wijn toevoegen, ongeveer 200 ml. gewoon kijken hoe de saus wordt. Zure room toevoegen, eventueel nog wat wijn/bloem. Champignons toevoegen. Als laatste de peterselie toevoegen.
De tagliatelle koken. Afgieten. Royaal olijfolie eroverheen, paar tenen knoflook erdoorheen en een halve citroen uitknijpen.
Snijd de champignons in plakjes, bak deze en haal ze weer uit de pan. Bak het vlees met de uien. Als het vlees gaar is, paprika toevoegen. Dan de bloem toevoegen, goed roeren. Witte wijn toevoegen, ongeveer 200 ml. gewoon kijken hoe de saus wordt. Zure room toevoegen, eventueel nog wat wijn/bloem. Champignons toevoegen. Als laatste de peterselie toevoegen.
De tagliatelle koken. Afgieten. Royaal olijfolie eroverheen, paar tenen knoflook erdoorheen en een halve citroen uitknijpen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Esther zegt:
robmar zegt:
Wat is het gewicht van de marinade-kruiden en welke zijn de basisingrediënten?
Hoe op welke grootte worden blokjes vlees het best gesneden?
Esther zegt:
Kruidenmix Marinade van Verstegen (sorry voor het foutje), inhoud: 20 gram. Er staat op dat het voor 1 kilo vlees is maar dat geldt niet voor dit gerecht:?:?