Recept
« Terug naar recepten
varkenshaasgratin met paddenstoelen- hollandaise
PT90M
varkenshaasgratin met paddenstoelen- hollandaise
Een heerlijk varkenshaasgratin met paddenstoelen- hollandaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkenshaasgratin met paddenstoelen- hollandaise te bereiden
Maak de cantharellen en de champignons schoon. Snijd de champignons in schijfjes. Pel en snipper de ui. Was de tijm en haal de blaadjes van de steeltjes. Verhit de olie in een grote pan. Braad de varkenshaas in 8 min op hoog vuur rondom aan en breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal de varkenshaas vervolgens uit de pan en laat hem rusten. Bak vervolgens de cantharellen en de champignons, de uien en de tijm even op hoog vuur in het braadvet aan. Bewaar een beetje tijm voor de garnering. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper. Giet de slagroom samen met 125 ml water in een kleine pan en roer het poeder van de saus erdoor. Breng de saus al roerend aan de kook. Smelt de boter beetje bij beetje op laag vuur door de saus. Snijd de varkenshaas in plakken. Leg de plakken in een ronde ingevette ovenschaal langs de rand in een waaiervorm, zodat ze mekaar overlappen. Roer het paddestoelenmengsel door de saus. Giet het mengsel over het vlees en en gratineer de ovenschotel15 min in een voorverwarmde oven van 225 graden.