KookJij

Varkenshaasje in een jasje van pancetta, met provençaalse tomaten, sperziebonen en aardappelen met peterselie

Ook heerlijk met zelf gebakken dikke frieten!
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje in een jasje van pancetta, met provençaalse tomaten, sperziebonen en aardappelen met peterselie te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten in twee. Meng de look, de helft van de peterselie, 6 el olijfolie, zout en peper door 12 el paneermeel. Verdeel dit mengsel over de halve tomaten, die je vervolgens schikt op een ovenplaat. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en strooi er de rozemarijn over. Leg de sneetjes pancetta op het vlees en laat ze elkaar overlappen. Leg het vlees bij de tomaten in de ovenschaal en zet 10 min in de oven. Zet de oven op 180°C en laat weer 20 min verder bakken.
  2. Snij de uiteinden van de boontjes. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen en de boontjes apart in de snelkookpan.
  3. Snij het varkenshaasje in dikke sneden en dien op, samen met de tomaten, de sperziebonen en de aardappelen, afgewerkt met wat boter en peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst