Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met tuinbonen
PT45M
Varkenshaasje met tuinbonen
Een heerlijk varkenshaasje met tuinbonen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met tuinbonen te bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de tuinbonen in lichtgezouten water. Laat schrikken en verwijder het buitenste velletje. Pel en snij de rode ui in ringen. Rasp de schil van de citroenen. Vang het sap van 1 citroen op en snij de andere in partjes.
2
Kruid het varkensvlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. Voeg bonen, uiringen, knoflook, de helft van de citroenschil en de citroenpartjes toe. Schenk er de fond bij en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
3
Spoel de kruiden, laat drogen en snipper fijn. Pel en snipper de sjalot. Meng de kruiden met de sjalot en de overige citroenrasp. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Blus met het sap van 1 citroen en de groentebouillon. Kruid met peper en zout en laat 2 minuutjes inkoken.
4
Neem de ovenschaal uit de oven en snij het vlees in dikke plakken. Serveer met de boontjes en het kruidensausje. Lekker met gekookte aardappelen.
2
Kruid het varkensvlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. Voeg bonen, uiringen, knoflook, de helft van de citroenschil en de citroenpartjes toe. Schenk er de fond bij en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
3
Spoel de kruiden, laat drogen en snipper fijn. Pel en snipper de sjalot. Meng de kruiden met de sjalot en de overige citroenrasp. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Blus met het sap van 1 citroen en de groentebouillon. Kruid met peper en zout en laat 2 minuutjes inkoken.
4
Neem de ovenschaal uit de oven en snij het vlees in dikke plakken. Serveer met de boontjes en het kruidensausje. Lekker met gekookte aardappelen.