Recept
« Terug naar recepten
Varkenskarbonade met abdijbier
PT75M
Varkenskarbonade met abdijbier
Een heerlijk varkenskarbonade met abdijbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskarbonade met abdijbier te bereiden
Verwarm de olie in een gietijzeren pan. Fruit op middelmatig vuur zonder deksel gedurende 8 tot 10 min. sjalotten, look, spekreepjes, gember, kruidentuil en het in dobbelsteentjes gesneden vlees. Roer geregeld. Voeg de honing toe, kruid met zout en peper. Giet het bier en de bouillon er overheen. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat 1 uur pruttelen op zacht vuur.
Voeg halverwege een mespunt kaneel toe. Los het maïszetmeel op in wat water en giet in de vloeistof, weg van het vuur. Dien het vlees op in de lichtjes smeuïge saus, met de in vieren gesneden gestoomde aardappelen en wat kervel.
Voeg halverwege een mespunt kaneel toe. Los het maïszetmeel op in wat water en giet in de vloeistof, weg van het vuur. Dien het vlees op in de lichtjes smeuïge saus, met de in vieren gesneden gestoomde aardappelen en wat kervel.