Recept
« Terug naar recepten
Varkenskoteletten met stoofpotje van wittekool, salie en witte wijn
PT45M
Varkenskoteletten met stoofpotje van wittekool, salie en witte wijn
Een heerlijk varkenskoteletten met stoofpotje van wittekool, salie en witte wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskoteletten met stoofpotje van wittekool, salie en witte wijn te bereiden
- Kook de ongeschilde aardappelen. Schil en pureer ze met de warme melk en 20 g boter. Kruid met peper en zout. Hou warm.
- Verwijder de dikke nerven van de kool en snij de blaadjes fijn. Blancheer de sla 5 min in gezouten water. Laat uitlekken. Giet 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui 8 min op een zacht vuur. Giet de witte wijn erbij en laat inkoken. Voeg de kool, de bouillon en de salieblaadjes toe en laat nog 20 min onder deksel sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid op het einde van de kooktijd met peper en zout.
- Kruid de koteletten met peper en zout. Smelt 20 g boter met 2 el olijfolie in een pan en bak de koteletten. Serveer de koteletten met de gesmoorde kool en de aardappelpuree. Bestrooi met peterselie en dien onmiddellijk op.