Recept
« Terug naar recepten
Varkenskoteletten op Normandische wijze
PT25M
Varkenskoteletten op Normandische wijze
Een overheerlijk stukje vlees met appeltjes!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskoteletten op Normandische wijze te bereiden
- Doe een noot boter en de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkenskoteletten goudbruin in aan beide kanten. Kruid met peper en zout en leg ze dan op een bord.
- Fruit de fijn gehakte sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur. Bestrooi na 2 min. met bloem, roer 30 sec., giet er dan de cider bij en meng goed. Laat 1/3 inkoken op middelhoog vuur.
- Schil ondertussen de appels en snij in blokjes. Laat een noot boter smelten in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Roer regelmatig om.
- Doe de room, de mosterd en de peterselie bij de cidersaus. Leg er de koteletten in, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
- Serveer warm met de appels en veldsla.