Dien op: In voorverwarmde borden. Leg de uien-mix op een bord, leg daar op een paar plakken vlees en wat lepeltjes saus en geef hierbij bv aardappelen uit de oven.
****************
Schenk hierbij een stevige witte wijn,zoals bv een Riesling Kabinett of Spälese Trocken,een op hout gerijpte Chardonnay,etc.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenslende uit de Oven
PT135M
Varkenslende uit de Oven
Je hebt varkenslende met en zonder bot,met en zonder zwoerdlaag en met of zonder laagje vet.Adviseerbaar is altijd varkenslende te bestellen met een laagje vet.Dat is smakelijker.
Je kunt het stukje vlees braden,smoren,gtillen en roosteren in de oven.
Aangezien varkenslende een neutrale smaak heeft,moet je hem goed in de kruiden zetten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslende uit de Oven te bereiden
Prepareer eerst het vlees:
1).Geef 5 sneden in het vlees op gelijke afstand van elkaar en ongeveer 5 cm diep.
2).Gebruik 15 tenen knoflook, het gemalen venkelzaad en de rozemarijn met wat zout om in de vijzel een pasta te maken met een lepeltje olijfolie.
3).Verdeel deze pasta over de 5 sneden in het vlees.
4).Wrijf het vlees goed in met zout en peper. Bind met het garen het vlees tot een net pakket.
Nu de rest:
5).Snijd de ui en venkel in plakken en snipper de knoflook grof.
Hussel dit goed door elkaar en leg dit op de bodem van de ovenschaal (of bakblik).
6).Zet het vlees in de ovenschotel en overgiet met de halve liter melk. Schuif het geheel in een oven die is voorverwarmd tot 180°C.
Hier blijft het vlees ongeveer 90 minuten in. Begiet het vlees elke 30 minuten met het vocht dat zich bevindt in de ovenschaal.
7).Haal de schotel uit de oven en laat het vlees ± 15 minuten rusten onder alu-folie.
8).Giet de vloeistof uit de ovenschotel in een blender. Plus de helft van de uien-venkel-mix (de andere helft wordt apart warm weggezet).
9).In de blender wordt de uienmix en het melkvocht gepureerd tot een homogeen mengsel.
10).Met draaiende motor gieten we nu bij het uien-melk mengsel de olie in een heel dun straaltje tot zich een dikkige saus ontwikkelt.
11).Snijd het vlees in dunne plakken.
1).Geef 5 sneden in het vlees op gelijke afstand van elkaar en ongeveer 5 cm diep.
2).Gebruik 15 tenen knoflook, het gemalen venkelzaad en de rozemarijn met wat zout om in de vijzel een pasta te maken met een lepeltje olijfolie.
3).Verdeel deze pasta over de 5 sneden in het vlees.
4).Wrijf het vlees goed in met zout en peper. Bind met het garen het vlees tot een net pakket.
Nu de rest:
5).Snijd de ui en venkel in plakken en snipper de knoflook grof.
Hussel dit goed door elkaar en leg dit op de bodem van de ovenschaal (of bakblik).
6).Zet het vlees in de ovenschotel en overgiet met de halve liter melk. Schuif het geheel in een oven die is voorverwarmd tot 180°C.
Hier blijft het vlees ongeveer 90 minuten in. Begiet het vlees elke 30 minuten met het vocht dat zich bevindt in de ovenschaal.
7).Haal de schotel uit de oven en laat het vlees ± 15 minuten rusten onder alu-folie.
8).Giet de vloeistof uit de ovenschotel in een blender. Plus de helft van de uien-venkel-mix (de andere helft wordt apart warm weggezet).
9).In de blender wordt de uienmix en het melkvocht gepureerd tot een homogeen mengsel.
10).Met draaiende motor gieten we nu bij het uien-melk mengsel de olie in een heel dun straaltje tot zich een dikkige saus ontwikkelt.
11).Snijd het vlees in dunne plakken.
deuxchapeaux zegt:
Anno,We deden een halve liter melk over het vlees in de ovenschotel en schoven daarna de schotel in de oven.Die melk of dat vocht zit na een half uur nog steeds in de ovenschotel en dat gebruiken we om het vlees zo nu en dan mee te bedruipen.
Jan A.