Recept
« Terug naar recepten
Varkensoesters met cantharellen en spek
PT30M
Varkensoesters met cantharellen en spek
Een heerlijk varkensoesters met cantharellen en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
boekje schoonvader (40jaar oud)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensoesters met cantharellen en spek te bereiden
De varkensoesters bestrijken met wat citroensap. Eventueel uit laten lekken en door droge bloem halen. Margarine of boter bruin laten worden en hierin op een niet te hoog vuur het vlees gaar en bruin aanbakken. Op het laatst, tijdens het bakken, zouten. De oesters uit de pan nemen. Verse cantharellen intussen schoonmaken, wassen, uit laten lekken en in stukjes snijden.
In de pan bij de margarine doen, evenals de gepelde, gesneden tomaten. Dit alles even laten inkoken en de varkensoesters er weer in opwarmen. De saus is iets gebonden door de gebruikte bloem. Op smaak brengen met rozemarijn, zout en koffieroom of koffiemelk.
Het ontbijtspek ontdoen van zwoerd, in stukjes snijden en deze in een andere koekenpan eerst laten uitsmelten en ten slotte nog even knappend lichtbruin bakken.
Het vlees met de saus op een een verwarmde schaal leggen en daarop de stukjes spek met wat fijngehakte peterselie strooien.
In de pan bij de margarine doen, evenals de gepelde, gesneden tomaten. Dit alles even laten inkoken en de varkensoesters er weer in opwarmen. De saus is iets gebonden door de gebruikte bloem. Op smaak brengen met rozemarijn, zout en koffieroom of koffiemelk.
Het ontbijtspek ontdoen van zwoerd, in stukjes snijden en deze in een andere koekenpan eerst laten uitsmelten en ten slotte nog even knappend lichtbruin bakken.
Het vlees met de saus op een een verwarmde schaal leggen en daarop de stukjes spek met wat fijngehakte peterselie strooien.