KookJij

Varkensvlees à l'Orange

Een heerlijk varkensvlees à l'orange recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensvlees à l'Orange te bereiden

1).Maak een marinade van de ketjap, azijn, arak, peper, honing en maïzena. Laat het varkensvlees daarin marineren gedurende 20 minuten in de ijskast.
2).Smelt 4 eetlepels boter en 4 eetlepels rijstolie tesamen in een pannetje en laat daarin de uien, knoflook, sinassappelzest en gember aanfruiten, tot de uien glazig zien.
3).Smelt in een ander pannetje wederom 4 eetlepels boter en 4 eetlepels rijstolie en bak daarin het gemarineerde varkensvlees om en om bruin gedurende 20 minuten met het deksel op de pan.
4).Dan gaan de wortelstrips bij het vlees en we laten het op middelhoog vuur met deksel 5 à 6 minuten smoren.
5).Dan gaan de broccoliroosjes erbij plus de bloemkoolroosjes en dan weer met gesloten deksel 5 à 6 minuten smoren.
6).Tijdens het smoren van het varkensvlees maken we in een kommetje een mengsel van het sinaasappelsap, de ketjap, de sambal, de maïzena en de kokosmelk.
7).Na de tweede maal smoren (met de broccoli en de bloemkool in de pan dus) voegen we het sinaasappelsapmengsel toe aan de sudderpan, samen met de strips paprika en de inhoud van het pannetje met de sinaasappelzest.
8).We brengen dit geheel aan de kook, doen het deksel er weer op en laten het nog eens 10 minuten smoren en dik worden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer dit met witte rijst of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst