OPDIENEN:
Vlees op de borden leggen met wat kweeperen en begieten met saus.
Serveer hierbij aardappels of rijst met een groene salade.
****
NOTA BENE:Voor mensen die geen slowcooker hebben:
Zet de oven aan op 100°C en laat alles in de oorspronkelijke braadpan zitten en ga vervolgens te werk als bovenbedoeld.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met kweeperen en vruchtensap (SLOW)
PT1020M
Varkensvlees met kweeperen en vruchtensap (SLOW)
Een heerlijk varkensvlees met kweeperen en vruchtensap (slow) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1020 min
Personen:
8 -12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met kweeperen en vruchtensap (SLOW) te bereiden
1).Vlees met mes inkepen en de plakjes knoflook daarin steken.
2).Mengsel maken van 1 eetlepel olie en alle kruiden en hiermee het vlees goed insmeren en inwrijven. Inpakken in plastic en 8 uur laten marineren in de koelkast. Een uur voor het gebruik uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
3).In een braadpan de rijstolie bloedheet laten worden en het vlees hierin dichtschroeien aan alle zijden en laten bruinen.
4).Zet het vlees weg in de keramieken schaal van de slow-cooker, afgedekt.
5).In de zelfde braadpan, welke voor het vlees werd gebruikt, nogeens 2 eetlepels rijstolie heet laten worden en hierin de uien, selderij en wortels aanfruiten tot ze zacht geworden zijn.
6).Nu de knoflook er bij en even door laten fruiten. Dan de appels er bij met laurier, tijm en rozemarijn en laten doorfruiten.
7).Vervolgens afblussen met het vruchtensap (cranberry juice of pomegranaat juice, enz) en de aanbaksels goed losroeren.
De kippenbouillon er bij en aan de kook brengen.
8).Alles (behalve de kweeperen) in de schaal doen bij het vlees en de slowcooker aanzetten voor 8 uur (lage stand) afgedekt met deksel.
9).De kweeperen bij het vlees doen 2 1/2 uur voor het verstrijken van de tijd en in die tijd gaar laten worden.
10).Het vlees er uit halen en de kweeperen en de saus laten inkoken tot zover men wil.
11).Als het vlees enigszins is afgekoeld in dikke plakken snijden.
OPMERKING:
In plaats van vruchtensap kan er ook wijn worden gebruikt.
2).Mengsel maken van 1 eetlepel olie en alle kruiden en hiermee het vlees goed insmeren en inwrijven. Inpakken in plastic en 8 uur laten marineren in de koelkast. Een uur voor het gebruik uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
3).In een braadpan de rijstolie bloedheet laten worden en het vlees hierin dichtschroeien aan alle zijden en laten bruinen.
4).Zet het vlees weg in de keramieken schaal van de slow-cooker, afgedekt.
5).In de zelfde braadpan, welke voor het vlees werd gebruikt, nogeens 2 eetlepels rijstolie heet laten worden en hierin de uien, selderij en wortels aanfruiten tot ze zacht geworden zijn.
6).Nu de knoflook er bij en even door laten fruiten. Dan de appels er bij met laurier, tijm en rozemarijn en laten doorfruiten.
7).Vervolgens afblussen met het vruchtensap (cranberry juice of pomegranaat juice, enz) en de aanbaksels goed losroeren.
De kippenbouillon er bij en aan de kook brengen.
8).Alles (behalve de kweeperen) in de schaal doen bij het vlees en de slowcooker aanzetten voor 8 uur (lage stand) afgedekt met deksel.
9).De kweeperen bij het vlees doen 2 1/2 uur voor het verstrijken van de tijd en in die tijd gaar laten worden.
10).Het vlees er uit halen en de kweeperen en de saus laten inkoken tot zover men wil.
11).Als het vlees enigszins is afgekoeld in dikke plakken snijden.
OPMERKING:
In plaats van vruchtensap kan er ook wijn worden gebruikt.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Ik zal dit najaar dit recept beslist maken, want onze kweeperen zijn helaas opgegaan aan: membrillo, jam, saus, gelei, cake etc. Mag ik het recept plaatsen op Okke Amerongens site over o.a. kweeperen?
deuxchapeaux zegt:
kippebouillon en het vruchtensap was van de plank gevallen.Ze staan er weer. Natuurlijk mag het recept op een andere site gezet worden met de bronvermelding.
Je kunt erg veel doen met kweeperen,behalve jams en membrillo maken!
Succes.
Jan A