Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met limoen-crème fraîche
PT45M
Venkelsoep met limoen-crème fraîche
Een heerlijk venkelsoep met limoen-crème fraîche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met limoen-crème fraîche te bereiden
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de venkel in kleine stukjes.
Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook, venkel en aardappel.
Blus af met de bouillon en kook de venkel in circa 20 minuten gaar.
Rasp de groene schil van de limoen en meng met de crème fraîche.
Snijd de parmaham in reepjes.
Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook.
Verdeel de soep over borden, bestrooi met parmaham en schep er een lepel limoen-crème fraîche in.
Snijd de venkel in kleine stukjes.
Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook, venkel en aardappel.
Blus af met de bouillon en kook de venkel in circa 20 minuten gaar.
Rasp de groene schil van de limoen en meng met de crème fraîche.
Snijd de parmaham in reepjes.
Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook.
Verdeel de soep over borden, bestrooi met parmaham en schep er een lepel limoen-crème fraîche in.