Recept
« Terug naar recepten
Verjaarsdagtaart
PT140M
Verjaarsdagtaart
Een heerlijk verjaarsdagtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marleen willebrands kookhistorie web log.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verjaarsdagtaart te bereiden
De springvormen invetten met boter. De bodem bedekken met rondjes bakpapier. De eieren langdurig kloppen met de suiker tot een schuimige massa, die als een dikke band van de klopper afloopt en langzaam met de rest van het deeg gelijkvloeit. Vlug de bloem en de maïzena en het zout zeven, en bij gedeelten luchtig door de geklopte eieren scheppen, zodat een luchtig deeg ontstaat. Niet roeren. Het deeg onmiddellijk overdoen in de springvormen, die ten hoogste voor tweederde gevuld mogen worden. De vormen op een rooster plaatsen in een vrij warme oven van 175 graden. De taart laten rijzen, en gaar en licht bruin laten worden (minimaal 40 minuten) de allerkleinste vorm er na 20 minuten uithalen. In de eerste 20 minuten de oven niet openen. Het gare gebak 5 minuten in de geopende oven laten staan. De ringen van de vorm losmaken, zodra het gebak van de kant van de vorm los laat. Laten afkoelen. Dan de taart afwerken. Slagroom met basterdsuiker stijf kloppen. De taarten overlangs halveren. De taarthelften besmeren met geklopte slagroom. De helften op elkaar leggen. De taarten aan de zijkanten besmeren met de geklopte slagroom en door een bord met hagelslag rollen. De grootste taart op een schotel leggen. De bovenkant besmeren met geklopte slagroom. De middelgrote taart hierop leggen en ook met slagroom bestrijken, en tot slot het kleinste taartje erop leggen en eveneens met slagroom bestrijken. Spuit toefjes slagroom op de randen van de taarten en garneer verder naar keuze.
mylinh zegt: