De kaas kan je eventueel weglaten als je daar niet van houdt.
Dan zet je de schaal ongeveer 15 minuutjes in de oven.
Recept
« Terug naar recepten
Verrassende aardappelpuree
PT45M
Verrassende aardappelpuree
Een heerlijk verrassende aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrassende aardappelpuree te bereiden
-De aardappelen koken met het bouillonblokje.
-Afgieten en de roomboter, melk en paprikapoeder erbij doen en alles goed fijnstampen tot je een smeuige massa hebt.
-Even proeven en afkruiden met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
-De puree overdoen in een ovenschaal.
-De paprikachips in een zak goed fijn stampen.
-De puree bestrooien met de geraspte kaas en daarna met de paprikachips.
-In een voorverwarmde oven van 200C zetten tot de kaas gesmolten is.
-Afgieten en de roomboter, melk en paprikapoeder erbij doen en alles goed fijnstampen tot je een smeuige massa hebt.
-Even proeven en afkruiden met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
-De puree overdoen in een ovenschaal.
-De paprikachips in een zak goed fijn stampen.
-De puree bestrooien met de geraspte kaas en daarna met de paprikachips.
-In een voorverwarmde oven van 200C zetten tot de kaas gesmolten is.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
er is geen verschil tussen een pureeknijper en stampen, om een puree luchtiger te krijgen moet je er 2 eieren in doen en met een mixer opkloppen! Je hebt het verder over aardappelschijfjes, maar die komen in dit recept niet voor....;) verder lijkt me jou tip van ganzenvet lekker, maar dan word dit recept al gauw te zwaar en te vet aangezien het door de roomboter en chips al vrij "zwaar" word! Maar idd, zoals grietje al zei, open een eigen account hier en plaats je recepten? Zijn we altijd blij mee! Hoe meer zielen hoe meer vreugd he. Haha!:):);)
grietje56 zegt:
@Gerard: misschien een goed plan om jouw 'eigen' recepten hier te plaatsen?
Een ieder heeft een 'eigen' smaak en wellicht dat jouw recepten ook worden bereid wanneer je ze plaatst? ;)
Voorlopig ga ik even voor die van Monique :)
apu zegt: