Recept
« Terug naar recepten
Verse ananascake
PT60M
Verse ananascake
Een heerlijk verse ananascake recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse ananascake te bereiden
Pureer de ananas in een keukenmachine of hak het vruchtvlees met een mes zeer fijn en vang het sap op.Prak de bananen grof met een vork.Zeef boven een grote kom meel,bakpoeder,zout,kaneel en de nootmuskaat.Meng de suiker erdoor en maak een kuiltje en schep de ananas en de banaan de eieren en olie bij.Meng alle ingredÃenten goed door elkaar met een houten lepel.Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 2 ingevette vormen.Bak de cakes 30-35 min.op 180C in de oven totdat ze bij aanraking stevig aanvoelen.Laat ze even afkoelen.Haal een spatelmes langs de binnenkant van de randen van de vormen,zodat de cakes loskomen.Haal de cakes voorzichtig uit de vormen en laat ze op een rekje helemaal afkoelen.Klop roomkaas en boter met de mixer romig.Zet de mixer op de laagste stand en lepel de poedersuiker erdoor.Voeg citroen naar smaak toe.Bestrijk de bovenkant van een cakelaag met ongeveer de helft van het glazuur.Leg er voorzichtig de tweede laag op.Bestrijk de bovenkant en zijkant met de rest nan het glazuur.
Irene Devries zegt: