Recept
« Terug naar recepten
Verse pappardelle met witte truffel
PT95M
Verse pappardelle met witte truffel
Een heerlijk verse pappardelle met witte truffel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Verse pappardelle met witte truffel te bereiden
1. Maak eerst het pastadeeg. Stort de bloem op het aanrecht, maak middenin een kuiltje en breek er de eieren in. Voeg er wat zout aan toe en kneed tot de eieren zijn opgenomen. Kneed het deeg daarna nog 20 minuten stevig door, tot het een elastische bal is. Voeg er eventueel meer bloem of meer water aan toe. Dek de bal af met een vochtige keukendoek en laat 30 minuten rusten.
2. Maak met behulp van een pastamachine dunne plakken van het deeg. Leg de helft van de pastaplakken open op een werkblad en verdeel er de verse kruiden over. Dek af met de rest van de pastavellen en draai opnieuw door de pastamachine. Snij de bellen in brede pappardelle, laat 20 minuten drogen (over een stok).
3. Warm de olijfolie op in een pan, bak er de knoflook en de sjalotten in tot ze glazig zijn. Voeg er de room en de groentebouillon aan toe en laat op zacht vuur 3 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg er de tapenade aan toe. Hou warm.
4. Kook de pasta al dente in ruim water met wat zout. Giet af en wentel de pasta door de saus. Verdeel over warme, diepe borden en werk af met plakjes witte truffel. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.
2. Maak met behulp van een pastamachine dunne plakken van het deeg. Leg de helft van de pastaplakken open op een werkblad en verdeel er de verse kruiden over. Dek af met de rest van de pastavellen en draai opnieuw door de pastamachine. Snij de bellen in brede pappardelle, laat 20 minuten drogen (over een stok).
3. Warm de olijfolie op in een pan, bak er de knoflook en de sjalotten in tot ze glazig zijn. Voeg er de room en de groentebouillon aan toe en laat op zacht vuur 3 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg er de tapenade aan toe. Hou warm.
4. Kook de pasta al dente in ruim water met wat zout. Giet af en wentel de pasta door de saus. Verdeel over warme, diepe borden en werk af met plakjes witte truffel. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.