Recept
« Terug naar recepten
Verse zalmsalade met kruiden
PT30M
Verse zalmsalade met kruiden
Een heerlijk verse zalmsalade met kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Francois Geens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse zalmsalade met kruiden te bereiden
Pocheer de zalm in water met het visbouillonblokje en laat afkoelen.
Doe de kruiden (alleen de blaadjes niet de stengeljes), het sjalotje, de ui en het Spaanse pepertje met wat olijfolie in de blender en mix bijna fijn (geen moes maken).
Prak de hardgekookte eieren fijn en meng er dan de kruidenmengeling onder. Indien te droog een beetje olijfolie bijvoegen
Verkruimel de gepocheerde zalm (verwijder eerst eventueel vel en ongerechtigheden).
Voeg de verkruimelde zalm bij de kruiden en meng zeer goed door elkaar.
Voeg er dan beetje bij beetje de mayonaise door totdat je smeuïg geheel krijgt. Opgelet de mayonaise mag niet overheersen.
Kruid af met peper en zout
Voeg naar smaak enkele druppels Tabasco bij (ik gebruikte groene (iets minder sterk).
Knijp de halve citroen erboven uit en door meng nogmaals.
Strooi er de verse bieslook op en zet even afgedekt met folie in de ijskast.
Doe de kruiden (alleen de blaadjes niet de stengeljes), het sjalotje, de ui en het Spaanse pepertje met wat olijfolie in de blender en mix bijna fijn (geen moes maken).
Prak de hardgekookte eieren fijn en meng er dan de kruidenmengeling onder. Indien te droog een beetje olijfolie bijvoegen
Verkruimel de gepocheerde zalm (verwijder eerst eventueel vel en ongerechtigheden).
Voeg de verkruimelde zalm bij de kruiden en meng zeer goed door elkaar.
Voeg er dan beetje bij beetje de mayonaise door totdat je smeuïg geheel krijgt. Opgelet de mayonaise mag niet overheersen.
Kruid af met peper en zout
Voeg naar smaak enkele druppels Tabasco bij (ik gebruikte groene (iets minder sterk).
Knijp de halve citroen erboven uit en door meng nogmaals.
Strooi er de verse bieslook op en zet even afgedekt met folie in de ijskast.
Mijn kookverhaal (Francois Geens)
Persoonlijk experiment met de verse kruiden uit mijn recentelijk aangelegd kruidentuintje.
Van Haesendonck Lydia zegt: