Recept
« Terug naar recepten
Vichyssoise (verfijnde aardappel-preisoep)
PT90M
Vichyssoise (verfijnde aardappel-preisoep)
Een heerlijk vichyssoise (verfijnde aardappel-preisoep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Housmans
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vichyssoise (verfijnde aardappel-preisoep) te bereiden
Begin met het maken van een groentenbouillon: zet ruim 1 liter koud water op in een soeppan. Voeg daaraan toe: 1 in stukken gesneden prei, 1 gehalveerde ui (met schil), 1 steel bleekselderij in stukken gesneden, 1 winterpeen in stukken gesneden. Laat dit tot tegen de kook aan komen en zet dan het vuur lager. Laat ongeveer 1 uur trekken. Zeef dan de bouillon voor gebruik.
Snij de sjalotjes fijn (brunoise).
Snij de knoflook fijn.
Snij de prei in fijne halve ringen en was deze goed.
Schil de aardappelen en snij deze in vieren.
Bak de sjalot en de knoflook in de boter tot de sjalot glazig is. Voeg dan de klijngesneden prei toe en roer dit goed door. Laat de prei een minuut of 5-6 meebakken. Voeg dan de stukjes aardappel toe en giet er 0,9 – 1 liter groentenbouillon overheen. Breng opnieuw aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten licht koken. Pureer dan de soep goed met behulp van een pureerstaaf. Voeg vervolgens de melk toe, roer even en laat dit aan de kook komen. Maak op smaak af met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer de soep in soepkommen en druppel ere en beetje goede extra vergine olijfolie over.
Smakelijk!
Snij de sjalotjes fijn (brunoise).
Snij de knoflook fijn.
Snij de prei in fijne halve ringen en was deze goed.
Schil de aardappelen en snij deze in vieren.
Bak de sjalot en de knoflook in de boter tot de sjalot glazig is. Voeg dan de klijngesneden prei toe en roer dit goed door. Laat de prei een minuut of 5-6 meebakken. Voeg dan de stukjes aardappel toe en giet er 0,9 – 1 liter groentenbouillon overheen. Breng opnieuw aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten licht koken. Pureer dan de soep goed met behulp van een pureerstaaf. Voeg vervolgens de melk toe, roer even en laat dit aan de kook komen. Maak op smaak af met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer de soep in soepkommen en druppel ere en beetje goede extra vergine olijfolie over.
Smakelijk!