KookJij

Vietnamese kipsalade

Een heerlijk vietnamese kipsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 56 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 320 kCal energie
28 Gram eiwit
20 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnamese kipsalade te bereiden

Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, prei en 1 theelepel sambal toe.
Kook de kip gaar in 15-20 minuten.
Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek uit elkaar in reepjes.
Bewaar 2 eetlepels bouillon.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin.
Kook de sugar snaps in 3 minuten beetgaar.
Spoel onder koud stromend water.
Snijd de wortel in lucifers.
Meng met de kip, kool en sugar snaps.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng het rasp, de helft van het sap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels bouillon, de olie, vissaus, peper en zout.
Schep om met de salade.
Bestrooi met sesamzaad en koriander.
Lekker met pandanrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst