Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese kipsalade
PT56M
Vietnamese kipsalade
Een heerlijk vietnamese kipsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
56 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
320 kCal energie
28 Gram eiwit
20 Gram vet
7 Gram koolhydraten
28 Gram eiwit
20 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese kipsalade te bereiden
Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, prei en 1 theelepel sambal toe.
Kook de kip gaar in 15-20 minuten.
Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek uit elkaar in reepjes.
Bewaar 2 eetlepels bouillon.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin.
Kook de sugar snaps in 3 minuten beetgaar.
Spoel onder koud stromend water.
Snijd de wortel in lucifers.
Meng met de kip, kool en sugar snaps.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng het rasp, de helft van het sap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels bouillon, de olie, vissaus, peper en zout.
Schep om met de salade.
Bestrooi met sesamzaad en koriander.
Lekker met pandanrijst.
Kook de kip gaar in 15-20 minuten.
Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek uit elkaar in reepjes.
Bewaar 2 eetlepels bouillon.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin.
Kook de sugar snaps in 3 minuten beetgaar.
Spoel onder koud stromend water.
Snijd de wortel in lucifers.
Meng met de kip, kool en sugar snaps.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng het rasp, de helft van het sap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels bouillon, de olie, vissaus, peper en zout.
Schep om met de salade.
Bestrooi met sesamzaad en koriander.
Lekker met pandanrijst.