Recept
« Terug naar recepten
Vijfschaft
PT30M
Vijfschaft
Een heerlijk vijfschaft recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijfschaft te bereiden
Zet de bonen een dag tevoren in de week.
Breng ze aan de kook met genoeg water om ze 2,5 centimeter te bedekken.
Laat ze ongeveer 35 minuten koken.
Maak intussen de groenten klaar: schrap de wortel en snijd hem in dobbelstenen; schil de ui en snijd hem in dobbelstenen; schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes; schil de aardappels en snijd ze in dobbelstenen.
Voeg de groenten aan de bonen toe, en laat ze een half uur mee koken.
Laat de rauwe rookworst de laatste 20 minuten meesudderen.
Bak de dobbelsteentjes spek uit tot ze knapperig zijn.
Giet het kookvocht van de groenten af, en houd het apart.
Snijd de worst in schijfjes.
Vermeng de worst, het spek en 1 tot 1,5 eetlepel spekvet met de groenten.
Doe de groenten in een dekschaal.
Bind het kookvocht met de maïzena en serveer het als saus.
Breng ze aan de kook met genoeg water om ze 2,5 centimeter te bedekken.
Laat ze ongeveer 35 minuten koken.
Maak intussen de groenten klaar: schrap de wortel en snijd hem in dobbelstenen; schil de ui en snijd hem in dobbelstenen; schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes; schil de aardappels en snijd ze in dobbelstenen.
Voeg de groenten aan de bonen toe, en laat ze een half uur mee koken.
Laat de rauwe rookworst de laatste 20 minuten meesudderen.
Bak de dobbelsteentjes spek uit tot ze knapperig zijn.
Giet het kookvocht van de groenten af, en houd het apart.
Snijd de worst in schijfjes.
Vermeng de worst, het spek en 1 tot 1,5 eetlepel spekvet met de groenten.
Doe de groenten in een dekschaal.
Bind het kookvocht met de maïzena en serveer het als saus.