Recept
« Terug naar recepten
Vindaloo
PT80M
Vindaloo
Een heerlijk vindaloo recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ramona van der made
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vindaloo te bereiden
Bereidingswijze:
----------------
Doe in een ruime anti aanbakpan iets olie en maak deze flink heet.
Doe alle zaadkruiden in de pan en bak dit even kort.
Dan alle poederkruiden toevoegen aan het kruidenmengsel, samen met de pepertjes.
Haal na 3 minuten alles uit de pan en doe dit in een keukenmachine en maak er een puree van.
Het mooiste is natuurlijk om het in een vijzel te doen, maar is deze niet aanwezig dan kan het in een keukenmachine.
Serveertip:
-----------
Vindaloopasta is een Indiaase kruidenmengsel, niet een gerecht.
De curry die je kunt maken van vindaloopasta is te serveren met Naan brood
Bereiding:
Kip wassen, droogdeppen en snijden in stukjes van 3 cm. Daarna olie verhitten en de kip hierin bruin bakken; hoeft niet helemaal gaar te zijn. Vindaloo pasta erbij scheppen en steeds omroeren. Uien in vieren of in zes stukken snijden en erbij doen. De aardappelen schillen en in even grote stukken als de ui snijden en erbij doen.
Giet er (kokend) water bij tot je een lobbige saus hebt. Tomaten in vieren snijden en erbij doen. Op een laag vuurtje gaar laten stoven. Regelmatig omscheppen en in ongeveer 10 á 15 minuten gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Lekker met: gekookte witte rijst en Indiase boontjes of zo'n frisse spinazie raita.
Tip: het gerecht kan niet zonder aardappel oftewel aloo!
----------------
Doe in een ruime anti aanbakpan iets olie en maak deze flink heet.
Doe alle zaadkruiden in de pan en bak dit even kort.
Dan alle poederkruiden toevoegen aan het kruidenmengsel, samen met de pepertjes.
Haal na 3 minuten alles uit de pan en doe dit in een keukenmachine en maak er een puree van.
Het mooiste is natuurlijk om het in een vijzel te doen, maar is deze niet aanwezig dan kan het in een keukenmachine.
Serveertip:
-----------
Vindaloopasta is een Indiaase kruidenmengsel, niet een gerecht.
De curry die je kunt maken van vindaloopasta is te serveren met Naan brood
Bereiding:
Kip wassen, droogdeppen en snijden in stukjes van 3 cm. Daarna olie verhitten en de kip hierin bruin bakken; hoeft niet helemaal gaar te zijn. Vindaloo pasta erbij scheppen en steeds omroeren. Uien in vieren of in zes stukken snijden en erbij doen. De aardappelen schillen en in even grote stukken als de ui snijden en erbij doen.
Giet er (kokend) water bij tot je een lobbige saus hebt. Tomaten in vieren snijden en erbij doen. Op een laag vuurtje gaar laten stoven. Regelmatig omscheppen en in ongeveer 10 á 15 minuten gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Lekker met: gekookte witte rijst en Indiase boontjes of zo'n frisse spinazie raita.
Tip: het gerecht kan niet zonder aardappel oftewel aloo!
mo zegt: