KookJij

Visbastilla, filodeeg gevuld met een vulling

Tip: maak dit gerecht van de voren klaar, vries het in en hij kan opgewarmd worden in een voorverwarmde oven op 150 graden
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Tajine.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visbastilla, filodeeg gevuld met een vulling te bereiden

Bereiding Gekookt water over de mihoen, 4 min laten weken Olie, Saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte kesbour en mehdnouz, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes pruttelen, doe er een beetje water bij. Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt.), hierbij de geroosterde paprika’s die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Van tevoren alles een beetje uitlaten lekken in een vergietje. Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier. Boter smelten 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen, besmeren met boter hierop de mihoen daarboven op de vis Daarboven op de champignons/paprika. Als laatst steeds een deeg over het midden leggen, en het overgebleven deeg onder de bastilla stoppen en bestrijken met boter, zo door gaan totdat het deeg op is, laatste goed bestrijken met boter. Voor een mooi kleurtje kan je de bastilla met eigeel besmeren.
TIP: Koop de duurste filodeeg in karton, niet terug in de vriezer, je kan hem 3 weken in de koeling bewaren. Je kan s’ochtends de bastilla in een dichte zak doen, maar besmeer hem dan s’avonds nog een keer met boter Invriezen kan ook: Maak de bastilla en doe deze met vorm en al in een grote plastic zak. Deze kan dan zo de vriezer in. Oven voorverwarmen op 150 graden en de nog bevroren bastilla kan direct in de oven



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Farah Benhaddad

Farah Benhaddad zegt:
Wat is het voor marinade precies?
Cile

Cile zegt:
Heerlijk, de dorade, heb er alleen witte wijn bij gedaan en gedroogde tomaatjes op olie en de vis bij de groente de laatste 30 min., perfect recept.
wil

wil zegt:
lijkt me eerlijk