Recept
« Terug naar recepten
Visburger
PT45M
Visburger
Een heerlijk visburger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visburger te bereiden
Maak de tartaarsaus.
Bereid eerst een klassieke mayonaise met het eigeel, de mosterd, de dragonazijn en de zonnebloemolie.
Hak de kruiden fijn.
Plet een hard gekookt eitje.
Voeg dit alles samen met de kappertjes
en de fijngehakte augurken toe aan de mayonaise.
Snijd de visfilets in stukken en maal ze fijn in de keukemachine.
Voeg het eigeel toe en mix.
Roer de room onder het beslag en kruid naar wens met algenzout en de peper.
Voeg als garnituur fijngesneden bieslook toe.
Vorm balletjes en paneer ze l'anglaise.
D.w.z. Haal ze achtereenvolgens door eiwit, bloem en paneermeel.
Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de visballetjes goudgeel.
Serveer met de zelfgemaakte tartaarsaus.
Bereid eerst een klassieke mayonaise met het eigeel, de mosterd, de dragonazijn en de zonnebloemolie.
Hak de kruiden fijn.
Plet een hard gekookt eitje.
Voeg dit alles samen met de kappertjes
en de fijngehakte augurken toe aan de mayonaise.
Snijd de visfilets in stukken en maal ze fijn in de keukemachine.
Voeg het eigeel toe en mix.
Roer de room onder het beslag en kruid naar wens met algenzout en de peper.
Voeg als garnituur fijngesneden bieslook toe.
Vorm balletjes en paneer ze l'anglaise.
D.w.z. Haal ze achtereenvolgens door eiwit, bloem en paneermeel.
Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de visballetjes goudgeel.
Serveer met de zelfgemaakte tartaarsaus.