Recept
« Terug naar recepten
Viscurry
PT30M
Viscurry
Een heerlijk viscurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viscurry te bereiden
Vraag uw visboer om een vismix om te roerbakken.Hij zal dan de stevigere vissoorten voor uw combineren.Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Snijd de bloemkool in kleine roosjes,de paprika's in reepjes en pel en snipper de ui en knoflook.Wentel de visblokjes door de kerriepoeder en bestrooi ze met een beetje zout.Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de vis 2 minuten tot de blokjes rondom bruin worden maar nog niet gaar.Schep de blokjes vis uit de pan.Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de aardappelblokjes met de komijnzaadjes.Bak na 5 minuten de bloemkool mee en doe er na 3 minuten de paprikareepjes,ui en knoflook bij.Bak alles 3 minuten,giet de tomatensaus in de pan en breng het geheel aan de kook.Roer de visblokjes voorzichtig door de groenten en laat het gerecht nog 3 minuten pruttelen tot de aardappelblokjes beetgaar zijn.Verdeel de curry over kommen en strooi korianderblaadjes eroverheen.
Assy zegt:
Vooral het slank spreek mij erg aan. Moet op de pondjes letten ;);)