Recept
« Terug naar recepten
Vispirogs
PT60M
Vispirogs
Een heerlijk vispirogs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispirogs te bereiden
De ingredienten voor het deeg kneden en 30 min in de koelkast zetten. De visfilet in stukken snijden, de eieren pellen en fijnsnijden. Met de overige ingredienten voor de vulling vermengen en op smaak brengen met peper en kerrie. Het deeg in 2 gelijke stukken verdelen. De twee helften op een met bloem bestoven aanrecht tot rechthoeken van 15 x 60 cm uitrollen. Van karton een visvorm knippen die schuin op een vierkant van 15 cm past. Uit elke deegplak vier vissen snijden. Vier vissen op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. De vulling hier over verdelen, zodanig dat er een rand van 1 cm rondom vrij blijft,
.De rand bestrijken met losgeklopt ei. Hier bovenop de andere vier vissen leggen en de randen aandrukken met de steel van een lepel. De oven voorverwarmen op 200 graden.Uit de deegresten decoraties snijden en op de vissen leggen. De vissen inkerven, en met ei bestrijken en een paar luchtgaatjes prikken. De pirogs onder in de oven 25 min goudbruin bakken.
.De rand bestrijken met losgeklopt ei. Hier bovenop de andere vier vissen leggen en de randen aandrukken met de steel van een lepel. De oven voorverwarmen op 200 graden.Uit de deegresten decoraties snijden en op de vissen leggen. De vissen inkerven, en met ei bestrijken en een paar luchtgaatjes prikken. De pirogs onder in de oven 25 min goudbruin bakken.