Recept
« Terug naar recepten
Vissalade
PT40M
Vissalade
Een heerlijk vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissalade te bereiden
Snijd de aardappelen, knolselderij en wortel in kleine blokjes en kook ze apart gaar. Laat deze daarna afkoelen en zet de blokjes weg tot gebruik. Laat de vis uitlekken en breek deze in grove stukken. Meng daarna de vis en groenteblokjes in een kom door elkaar samen met de augurk, erwtjes, kappertjes, garmalen, ui en peterselie. Maak vervolgens de dressing door de basisdressing met slagroom glad te roeren. Meng de dressing door de salade. Breng de salade indien nodig op smaak met zout en peper. Laat de smaken in de koelkast minimaal 1 uur intrekken. Schep de salade op een schaal en garneer deze met sla, hardgekookte eieren, augurkjes, sardines en ansjovis. Verdeel cocktailsaus en mayonaise over de salade en bestrooi met peterselie.