We scheppen de soep in voorverwarmde borden , smeren een toastje lekker dik in met rouille en leggen dat op de soep. Strooi hierover de Parmezaanse kaas.
Geef er extra toast bij besmeerd met rouille.
Recept
« Terug naar recepten
Vissoep met Rouille
PT75M
Vissoep met Rouille
Een heerlijk vissoep met rouille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vriendje uit Zuid Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep met Rouille te bereiden
Rouille:
1).Laat het brood de azijn opzuigen en knijp het brood daarna goed uit. Doe in de keukenmachine.
2).Doe daarna de rest in de keukenmachine behalve de olie en draai net zo lang tot er een mooie gladde dunne massa is ontstaan.
3).Hier gaat bij een draaiende machine aanvankelijk druppel voor druppel de olie en wanneer de olie gaat pakken in een dun straaltje. Gebruik de olie helemaal op. Gebruik wat warm water om de rouille iets te verdunnen.
4).Zet de rouille weg in een afgedekte kom in de koeling.
VISSOEP:
5).Fruit in de grote pan aan de uien tot ze na 10 minuten zacht zijn. Dan gaan de tomaten er bij met het sap en kook 10 minuten.
6).Dan gaat de visbouillon er bij en die wordt nu aan de kook gebracht.
7).Dan gaan de groentes er in en wordt er weer 10 minuten gekookt.
8).Nu alle kruiden er bij en 5 minuten koken.
9).De Pernod er bij en afmaken met zout en peper.
10).Het brood roosteren in 10 minuten bij 160 graden Celsius
1).Laat het brood de azijn opzuigen en knijp het brood daarna goed uit. Doe in de keukenmachine.
2).Doe daarna de rest in de keukenmachine behalve de olie en draai net zo lang tot er een mooie gladde dunne massa is ontstaan.
3).Hier gaat bij een draaiende machine aanvankelijk druppel voor druppel de olie en wanneer de olie gaat pakken in een dun straaltje. Gebruik de olie helemaal op. Gebruik wat warm water om de rouille iets te verdunnen.
4).Zet de rouille weg in een afgedekte kom in de koeling.
VISSOEP:
5).Fruit in de grote pan aan de uien tot ze na 10 minuten zacht zijn. Dan gaan de tomaten er bij met het sap en kook 10 minuten.
6).Dan gaat de visbouillon er bij en die wordt nu aan de kook gebracht.
7).Dan gaan de groentes er in en wordt er weer 10 minuten gekookt.
8).Nu alle kruiden er bij en 5 minuten koken.
9).De Pernod er bij en afmaken met zout en peper.
10).Het brood roosteren in 10 minuten bij 160 graden Celsius