Recept
« Terug naar recepten
Vissoep met zoete aardappel
PT40M
Vissoep met zoete aardappel
Een heerlijk vissoep met zoete aardappel recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
43 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Cooking of the Caribbean 2001
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep met zoete aardappel te bereiden
Ui + wortel + aardappel + vis + oregano + kaneel en de HELFT VAN DE BOUILLON in een pan aan de kook brengen. Alles 20 minuten pruttelen of tot de aardappels gaar zijn.
Laat afkoelen en pureer het dan in een blender of keukenmachine tot een zachte massa.
Doe alles weer terug in de pan samen met de rest van de bouillon en eventueel de extra stukken vis of garnalen en breng weer zachtjes aan de kook. Het vuur dan zo laag mogelijk zetten en de room toevoegen en even doorroeren.
De soep weer warm laten worden maar niet meer laten koken.
Serveer de soep warm, bestrooid met de peterselie.
Laat afkoelen en pureer het dan in een blender of keukenmachine tot een zachte massa.
Doe alles weer terug in de pan samen met de rest van de bouillon en eventueel de extra stukken vis of garnalen en breng weer zachtjes aan de kook. Het vuur dan zo laag mogelijk zetten en de room toevoegen en even doorroeren.
De soep weer warm laten worden maar niet meer laten koken.
Serveer de soep warm, bestrooid met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Curaçao is ook van de eilanden/landen in de Cariben waar in de soep vaak zoete aardappels worden meegekookt, vaak samen met maïskolven.