Recept
« Terug naar recepten
Visterrine met trio van paprika
PT20M
Visterrine met trio van paprika
Een heerlijk visterrine met trio van paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vis zo lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visterrine met trio van paprika te bereiden
Snij de paprika's in de lengte in de helft en verwijder de witte zaadlijsten en pitten. Snij vervolgens in kleinere blokjes. Kook de verschillende kleuren apart gedurende 2 min. in water waaraan u telkens 1/3 van het groentebouillonblokje toevoegt.
Laat de gelatineblaadjes weken in ijskoud water.
Snipper de peterselie en de lente-uitjes heel fijn.
Meng voor het sausje de Griekse yoghurt met de mosterd op grootmoeders wijze en de verse of gedroogde dragon. Kruid naar smaak met peper en zout.
Giet de visbouillon in een kookpot samen met de wijn en breng aan de kook. Kruid met cayennepeper, oregano en basilicum.
Verwijder de vis met een schuimspaan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet het vocht door een zeef.
Neem 3 dl van het vocht en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Roer tot de blaadjes zijn opgelost en plaats in de koelkast tot u ze nodig hebt.
Neem een rechthoekige cakevorm en bedek met huishoudfolie. Plaats onder in de vorm een laagje groene paprikablokjes. Bestrooi met peterselie en plaats er een laagje vis op. Bedek met de gele paprikablokjes en verdeel er de lente-uitjes op. Bedek opnieuw met een laag vis en eindig met de rode paprikablokjes.
Overgiet alles met de afgekoelde visbouillon zodat alle gaatjes opgevuld zijn en de vis volledig onderstaat.
Sluit de terrine af door de kanten van de huishoudfolie dicht te plooien. Plaats in de koelkast en laat gedurende 6 à 8 uren stijven
Afwerking:
Haal de terrine uit de cakevorm en verwijder het folie. Snij in plakken van 1,5 cm dik. Serveer op een bordje met wat gemengde sla en een fris dragonsausje. Geef er een stukje brood bij.
Laat de gelatineblaadjes weken in ijskoud water.
Snipper de peterselie en de lente-uitjes heel fijn.
Meng voor het sausje de Griekse yoghurt met de mosterd op grootmoeders wijze en de verse of gedroogde dragon. Kruid naar smaak met peper en zout.
Giet de visbouillon in een kookpot samen met de wijn en breng aan de kook. Kruid met cayennepeper, oregano en basilicum.
Verwijder de vis met een schuimspaan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet het vocht door een zeef.
Neem 3 dl van het vocht en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Roer tot de blaadjes zijn opgelost en plaats in de koelkast tot u ze nodig hebt.
Neem een rechthoekige cakevorm en bedek met huishoudfolie. Plaats onder in de vorm een laagje groene paprikablokjes. Bestrooi met peterselie en plaats er een laagje vis op. Bedek met de gele paprikablokjes en verdeel er de lente-uitjes op. Bedek opnieuw met een laag vis en eindig met de rode paprikablokjes.
Overgiet alles met de afgekoelde visbouillon zodat alle gaatjes opgevuld zijn en de vis volledig onderstaat.
Sluit de terrine af door de kanten van de huishoudfolie dicht te plooien. Plaats in de koelkast en laat gedurende 6 à 8 uren stijven
Afwerking:
Haal de terrine uit de cakevorm en verwijder het folie. Snij in plakken van 1,5 cm dik. Serveer op een bordje met wat gemengde sla en een fris dragonsausje. Geef er een stukje brood bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jsj zegt:
derbyke zegt: