Recept
« Terug naar recepten
Visvaria
PT20M
Visvaria
Een heerlijk visvaria recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visvaria te bereiden
Houd van de gerookte zalm 5 plakjes van 6 x 10 cm achter. Alle overige zalm fijnhakken en mengen met de roomkaas en 1 tl gedroogde dille. Per plak 1/5 deel van het roomkaasmengsel erop leggen en een rolletje maken. De rolletjes in de koelkast leggen.
De eitjes halveren en het eigeel eruit scheppen. Mengen met mayonaise en kerrie en met twee theelepels bolletjes vormen en deze terug in het eiwit doen.
Een sausje maken van de crème fraiche met de mierikswortelpuree, dille en wat peper.
Bordje opmaken
De 4 zalmrolletjes op de bordjes leggen, de forelfilet in vieren delen en ¼ deel op een bordje leggen. Ook de garnalen bij de forel en zalm schikken. Van een stukje vetvrij papier een trechtertje vormen en hierin het sausje doen. Een puntje onder aan het trechtertje afknippen en met sliertjes saus de forel en garnalen versieren. Van het overgebleven rolletje zalm plakjes snijden en deze verdelen over de bordjes. Een eitje op ieder bordje leggen en als laatste nog een beetje saus naast het zalmrolletje scheppen.
De eitjes halveren en het eigeel eruit scheppen. Mengen met mayonaise en kerrie en met twee theelepels bolletjes vormen en deze terug in het eiwit doen.
Een sausje maken van de crème fraiche met de mierikswortelpuree, dille en wat peper.
Bordje opmaken
De 4 zalmrolletjes op de bordjes leggen, de forelfilet in vieren delen en ¼ deel op een bordje leggen. Ook de garnalen bij de forel en zalm schikken. Van een stukje vetvrij papier een trechtertje vormen en hierin het sausje doen. Een puntje onder aan het trechtertje afknippen en met sliertjes saus de forel en garnalen versieren. Van het overgebleven rolletje zalm plakjes snijden en deze verdelen over de bordjes. Een eitje op ieder bordje leggen en als laatste nog een beetje saus naast het zalmrolletje scheppen.