Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse runderstoof met bier
PT400M
Vlaamse runderstoof met bier
Een heerlijk vlaamse runderstoof met bier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
400 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
de Volkskeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse runderstoof met bier te bereiden
Snijd de knoflook, uien, prei en wortel. Laat de pan op een zacht vuur warm worden. Laat de boter of margarine heet worden en schroei de sucadelappen dicht. Neem het vlees uit de pan. Bak knoflook en uien aan, doe er dan prei en wortel bij. Laat een minuut of zeven doorbakken op middelmatig vuur en roer geregeld. Strooi er de bloem over en roer die erdoor. Doe het vlees weer in de pan en giet er het bier bij. Even op laten koken, kruiden en zout erbij en dan twee donkerbruine, tweezijdig met mosterd besmeerde boterhammen erop.
Deksel op de pan en dan maar sudderen op een laag vuur. Hoe langer hoe beter, b.v. 5 uur, laat een nachtje overstaan en voor de maaltijd nog een uur zachtjes doorkoken. Heel af en toe een beetje roeren, (brood heel laten). Eet er (nieuwe) vastkokende aardappelen bij en groenten naar keuze.
Deksel op de pan en dan maar sudderen op een laag vuur. Hoe langer hoe beter, b.v. 5 uur, laat een nachtje overstaan en voor de maaltijd nog een uur zachtjes doorkoken. Heel af en toe een beetje roeren, (brood heel laten). Eet er (nieuwe) vastkokende aardappelen bij en groenten naar keuze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liliane zegt:
Smakelijk
Liliane;)
wouros zegt:
mager rundvlees al dan niet met een vetrandje, afkomstig van het sucadestuk van de schouder. Het vlees heeft een redelijke fijne vleesdraad en bevat veel bindweefsel. Het beenvlies is altijd verwijderd.
Ook jij een fijn weekend. Wij gaan met kroost aan de coq au vin uit de Römertopf.
bengel6300 zegt:
bametz-saffrie zegt:
sucadelappen is rundvlees. Zowel bij de slager als in de supermakets zijn ze te koop;let op de etiketten op de vleesafdeling in de supers.:D
Liliane zegt: