KookJij

Vleesballetjes in Toscaanse tomatensaus

Een heerlijk vleesballetjes in toscaanse tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vleesballetjes in Toscaanse tomatensaus te bereiden

Saus:
Bruin het vlees aan in olijfolie.
Voeg knoflook, ui en bleekselder en sueer totdat het geheel zacht is en transparant.
Voeg tomatenpuree, tomaten in blik, water en kruiden en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Verlaag het vuur en gooi de gehaktballetjes in de saus. Roer niet! En laat alles 15 minuten of totdat de gehaktballetjes vast worden zachtjes pruttelen.
Laat alles 2 a 3 uren verder koken en roer nu en dan eens. Voeg zonodig water toe als de saus te dik wordt.

Deze saus, met of zonder vleesballetjes, kan nu gebruikt worden voor pasta naar keuze. Of gebruik de saus voor pasta te eten en gebruik de balletjes afzonderlijk voor bijvoorbeeld een tapas. Doe 3 tot 5 vleesballetjes in een klein kommetje of bordje en geef deze heerlijke tapas, bedekt met een kleine hoeveelheid tomatensaus, en geef er stokbrood, ciabatta, geroosterd stokbrood bij en je hebt een heerlijke tapas!


Vleesballetjes:

Voeg het paneermeel bij het water om het te bevochtigen. Mix alle ingredienten samen met het paneermeel en meng alles goed tot een homogeen geheel. Rol vleesballen ter grote van een golfbal en voeg die dan bij de pruttelende (zie boven) saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Freedom writer

Freedom writer zegt:
Heerlijk