KookJij

vleeskoekjes

Een heerlijk vleeskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe vleeskoekjes te bereiden

Hak het vlees fijn en vermeng het met het geweekte goed uitgeknepen brood, het ei, de gehakte ui, prei, peterselie en de kruiden. Vorm er 4 platte koekjes van. Haal de koekjes door losgeklopt ei en daarna door het paneermeel , en bak ze aan beide zijde goud bruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petra

petra zegt:
Mijn oma maakte het vroeger op deze manier: gare bieflappen mengen met gestampte aardappelen en peterselie half ei en beetje vocht van de bieflappen
Mooie platgedrukte ballen maken hiervan en dan door de bloem.
Eventjes bakken en dan op brood met mosterd.
Smullen!
Anna

Anna zegt:
Dank Marijke!! Dun gesneden ham lijkt me ook wel lekker.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
hallo Anna,ik week het brood zonder korst en meestal in wat bouillon. Zelf vind ik soepvlees en kipfilet het lekkerste. Maar je kunt ook varkensvlees nemen. Groetjes Marijke
Anna

Anna zegt:
Vroeger at ik dit altijd bij mijn vriendinnetje, ik was er stapel op!! Hoop dat ze de smaak benaderen, ga ze zeker binnenkort maken!! Week je het brood met water? Met of zonder korst? Welk vlees vind jij het lekkerst hiervoor?