Recept
« Terug naar recepten
Volkoren Pasta met aangepaste Alfredo Saus
PT45M
Volkoren Pasta met aangepaste Alfredo Saus
Om het recept halal te maken en kosher, vegetarisch, noot vrij is de Alfredo saus enigszins aangepast, zodat dit recept makkelijker toepasbaar is in verschillende dieten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Volkoren Pasta met aangepaste Alfredo Saus te bereiden
- Kook de pasta al dente volgens de voorschriften op het pak en giet de pasta daarna af (houd wat kookvocht achter in een kopje).
- Smelt de boter in de grote pan met dikke bodem en laat de knoflook 2 minuten in de gesmolten boter zacht worden. Haal dan even van het vuur af.
- Mix de nootmuskaat en de maizena in een kommetje en roer dit goed door de kippenbouillon tot een homogeen mengsel.
- Zet de grote pan weer op het vuur en doe de nootmuskaat - mix er bij en roer dat goed door. Breng aan de kook en voeg al roerend de helft van de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas geheel is gesmolten en homogeen door de kippenbouillon is geroerd.
- Voeg dan VAN HET VUUR AF de yoghurt toe en roer nog eens goed door.
- Doe dan de al dente gekookte pasta bij het kaas - yoghurt mengsel en werk de saus goed door de pasta. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een koshere witte wijn die op hout is opgevoed.