Recept
« Terug naar recepten
Volksgerecht Chinees
PT45M
Volksgerecht Chinees
Een heerlijk volksgerecht chinees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Volksgerecht Chinees te bereiden
*Verhit de rijstolie, reuzel en sesam olie tot heel heet.
*Fruit de uien en knoflook snel aan tot glazig en doe er dan de sambal en trassi bij.
*Doe nu de groentes (behalve de taugé) in de pan en laat die geheel zacht worden.
*Laat nu de eieren één voor één in het groente mengsel stollen en blijf omscheppen tot de massa wat droog gaat worden en korrelig.
*Nu gaan de garnalen er bij en de taugé.
*Het gerecht is nu klaar en kan worden gegeven bij glasnoodles of witte rijst.
*Fruit de uien en knoflook snel aan tot glazig en doe er dan de sambal en trassi bij.
*Doe nu de groentes (behalve de taugé) in de pan en laat die geheel zacht worden.
*Laat nu de eieren één voor één in het groente mengsel stollen en blijf omscheppen tot de massa wat droog gaat worden en korrelig.
*Nu gaan de garnalen er bij en de taugé.
*Het gerecht is nu klaar en kan worden gegeven bij glasnoodles of witte rijst.