Recept
« Terug naar recepten
Vruchtencrumble met amandelroom, gebruineerde amandelen en vanilleijs
PT80M
Vruchtencrumble met amandelroom, gebruineerde amandelen en vanilleijs
Een heerlijk vruchtencrumble met amandelroom, gebruineerde amandelen en vanilleijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchtencrumble met amandelroom, gebruineerde amandelen en vanilleijs te bereiden
Crumble: Meng de ingredienten voor de crumble met de mixer of met een vork tot een grofkorrelig deegmengsel (kruimeldeeg). Zet weg in de koelkast. Vruchten: maak het fruit schoon en snijd de perziken en appels in stukjes van 1 cm. Doe het fruit in een schaal en bestrooi met suiker, verdeel het fruit over 10 soufflè bakjes. Strooi vlak voordat de crumble de oven ingaat, het deeg over het fruit. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het gerecht 20 min in het midden van de oven tot de crumble goudbruin is. Zet de temperatuur lager als de crumble te snel donker wordt. Amandelroom: Meng de amandellikeur en de suiker door de room en klop half op.(dik vloeibaar). Vanilleroomijs: Laat het vanillestokje 20 min trekken in de melk. Haal het stokje eruit en krab het merg eruit. Doe het merg weer bij de melk. Roer de eieren en de dooiers glad met suiker en vanillesuiker. Giet lauwwarme melk erbij en verwarm het mengsel al roerende op zacht vuur to het gaat binden. Klop de room half op tot dik vloeibaar en voeg deze toe. Draai ijs in de sorbetière. Amandelen: Bruineer de amandelen in een droge pan lichtbruin. Uitserveren: Zet op een koud bord de vruchtencrumble en een bolletje ijs. Garneer af met amanderoom en amandelen.
Tanja zegt: