Recept
« Terug naar recepten
Waldorffsalade
PT30M
Waldorffsalade
Een heerlijk waldorffsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waldorffsalade te bereiden
Maak de dressing door de mayonaise glad te roeren met de slagroom, citroensap, worcestershiresaus en peterselie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Ontdoe de knolselderij vervolgens van de buitenste schil en snijd de knolselderij in dunne plakken, en snijd deze vervolgens weer in dunne reepjes. Schil daarna de appels, snijd deze in reepjes en meng ze met de knolselderijreepjes. Giet de dressing eroverheen en meng alles goed door elkaar. Kook de kipfilet in water met zout in 10 minuten gaar en laat deze afkoelen. Snijd daarna de kipfilet in reepjes en schep deze samen met de walnoten en ananas bij de knolselderijsalade. Laat de salade minstens 1 uur staan in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. Schep de waldorffsalade daarna in een mooie kom en garneer met toefjes peterselie en plakken sinaasappel.