KookJij

Walnotentaart

Een heerlijk walnotentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sandstorms
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Walnotentaart te bereiden

Bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout. Boter in plakken snijden op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden. Tot samenhangende deegbal kneden. Deeg in afgedekte kom 30 minuten in koelkast laten rusten. Intussen oven voorverwarmen op 180°C. In pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karameliseren. Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel heet water. Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle suiker is opgelost. Walnoten toevoegen en even laten meekoken. Pan van vuur nemen. Deeg in twee stukken verdelen. Werkvlak met bloem bestuiven. Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Springvorm invetten. Deeglap op bodem leggen. Vulling erover uitstrijken. Vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken. Ei loskloppen met eetlepel water, bovenkant van deeg hiermee bestrijken. Taart in midden van oven in ca. 45 minuten bakken.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jebediah

Jebediah zegt:
Ik hou wel van walnotentaartjes
Karina

Karina zegt:
Heb de taart gemaakt en ze vonden hem allemaal lekker, maar heb wel dubbele hoeveelheid vulling erin gedaan, want het was wel erg weinig. Verder is het niet moeders mooiste, maar volgens mijn gasten wel moeders lekkerste!!