Recept
« Terug naar recepten
Warme clubsandwich van lasagne met gebakken scampi
PT40M
Warme clubsandwich van lasagne met gebakken scampi
Een heerlijk warme clubsandwich van lasagne met gebakken scampi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme clubsandwich van lasagne met gebakken scampi te bereiden
Lasagne ongeveer 6 minuten in kokend water leggen (plakken een voor een in het water leggen). Uit de plakken 30 rondjes van 6 centimeter steken. Scampi's schoonmaken. Scampi's in 50 gram boter aanbakken, kruiden met zout, peper en cajuinkruiden en nog enkele minuten laten nagaren. Scampi's in de lengte halveren. Frisee sla wassen en in plukjes verdelen. Spinazie wassen, stelen verwijderen en goed droog maken. In 40 gram boter de gesnipperde sjalot aanfruiten, gewassen en in plakjes gesneden radijsjes zachtjes meestoven. Spinazie bij radijs voegen en zacht laten worden. Groenten goed uit laten lekken en kruiden met zout en peper en nootmuskaat. Groenten warm houden. Sandwiches op bakplaat met bakmatje maken. Als bodem 1 rondje lasagne nemen. Deze plak bedekken met wat gestoofde groenten en 4 halve scampi's. Hierop weer 1 rondje lasagne leggen bedekt met wat frisee sla en 1 plakje zalm. Afdekken met het laatste plakje lasagne en daarop geraspte provolone leggen. Sandwiches in oven op 160 graden, 15 minuten totdat de sandwiches warm is en de kaas gesmolten is.
Dragonsaus:
Tomaat ontvellen en pitjes verwijderen, in blokjes snijden. Dragon wassen en blaadjes van de steeltjes plukken, steeltjes bewaren. Visfond met witte wijn, nolly prat en sjalotten tot 1/4 inkoken. Room en dragonstelen toevoegen en opnieuw inkoken. Saus zeven en monteren met boter. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het serveren de tomatenblokjes in saus warm laten worden en blaadjes dragon toevoegen. Uitserveren: Sandwich midden in een diep bord leggen en napperen met de saus.
Dragonsaus:
Tomaat ontvellen en pitjes verwijderen, in blokjes snijden. Dragon wassen en blaadjes van de steeltjes plukken, steeltjes bewaren. Visfond met witte wijn, nolly prat en sjalotten tot 1/4 inkoken. Room en dragonstelen toevoegen en opnieuw inkoken. Saus zeven en monteren met boter. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het serveren de tomatenblokjes in saus warm laten worden en blaadjes dragon toevoegen. Uitserveren: Sandwich midden in een diep bord leggen en napperen met de saus.