Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssoep met kip limoenballetjes
PT40M
Waterkerssoep met kip limoenballetjes
Een heerlijk waterkerssoep met kip limoenballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssoep met kip limoenballetjes te bereiden
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Pureer de kipfilet in de keukenmachine met het limoensap, de limoenschil, kwark, maïzena en 2 eetlepels olie tot een smeuïg mengsel. Draai er met vochtige handen 20 soepballetjes van. Verwarm 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de waterkers en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 3-5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine tot hij mooi glad en lichtgebonden is. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Voeg de kipballetjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.