Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssoep
PT40M
Waterkerssoep
Een heerlijk waterkerssoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssoep te bereiden
Pel en snipper de knoflook.Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.Bak in een ruime pan de spekblokjes bruin en knapperig.Schep de ui en knoflook erdoor en bak deze 2 min mee.Giet de bouillon erbij en voeg de aardappelblokjes en saffraan toe.Breng het geheel aan de kook en laat de soep nog 20 min zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.Spoel de witte bonen schoon onder koud water en laat ze uitlekken.Was de waterkers,verwijder de steeltjes en snijd de rest fijn.Roer de bonen en de waterkers door de soep en voeg komijn toe.Laat de soep nog 5 min zachtjes koken.