KookJij

Waterkerssoep

Een heerlijk waterkerssoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waterkerssoep te bereiden

Pel en snipper de knoflook.Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.Bak in een ruime pan de spekblokjes bruin en knapperig.Schep de ui en knoflook erdoor en bak deze 2 min mee.Giet de bouillon erbij en voeg de aardappelblokjes en saffraan toe.Breng het geheel aan de kook en laat de soep nog 20 min zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.Spoel de witte bonen schoon onder koud water en laat ze uitlekken.Was de waterkers,verwijder de steeltjes en snijd de rest fijn.Roer de bonen en de waterkers door de soep en voeg komijn toe.Laat de soep nog 5 min zachtjes koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst