Recept
« Terug naar recepten
Waterzooi van voorjaarsgroentjes
PT25M
Waterzooi van voorjaarsgroentjes
Een heerlijk waterzooi van voorjaarsgroentjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterzooi van voorjaarsgroentjes te bereiden
Schil de jonge wortelen. Laat nog wat groen aan de stengel zitten.
Snij het wit van de prei in stukken van ± 2 cm en halveer de stukken in de lengte.
Schil de rapen en snij in schijven van 1 cm dikte.
Bind het takje tijm, het laurier-blaadje en 2 takjes peterselie samen tot een kruidentuiltje.
Snipper de rest van de peterselie.
Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de jonge wortelen 2 min. Voeg er de rapen, de sluimerwten en het kruidentuiltje aan toe en laat nog 5 min. garen. Giet af en zet opzij.
Smelt de boter in een kookpot en bak er de stukken prei 10 min. in. Bestrooi met de bloem en roer goed door.
Bevochtig met de groentebouillon en de melk. Roer alles goed door.
Laat 1 à 2 min. al roerend indikken.
Voeg er de rest van de groenten aan toe en laat nog even goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout en verwijder het kruidentuiltje uit de waterzooi.
Serveer in diepe borden en bestrooi rijkelijk met peterselie. Serveer met sneetjes brood.
Snij het wit van de prei in stukken van ± 2 cm en halveer de stukken in de lengte.
Schil de rapen en snij in schijven van 1 cm dikte.
Bind het takje tijm, het laurier-blaadje en 2 takjes peterselie samen tot een kruidentuiltje.
Snipper de rest van de peterselie.
Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de jonge wortelen 2 min. Voeg er de rapen, de sluimerwten en het kruidentuiltje aan toe en laat nog 5 min. garen. Giet af en zet opzij.
Smelt de boter in een kookpot en bak er de stukken prei 10 min. in. Bestrooi met de bloem en roer goed door.
Bevochtig met de groentebouillon en de melk. Roer alles goed door.
Laat 1 à 2 min. al roerend indikken.
Voeg er de rest van de groenten aan toe en laat nog even goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout en verwijder het kruidentuiltje uit de waterzooi.
Serveer in diepe borden en bestrooi rijkelijk met peterselie. Serveer met sneetjes brood.