Recept
« Terug naar recepten
Weense Karbonaden
PT30M
Weense Karbonaden
Een heerlijk weense karbonaden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Meinie Dijken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Weense Karbonaden te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°.
Pel de ui en snijdt deze fijn, hak de peterselie fijn.
Verwijder de vellen van de saucijzen en doe het vlees in een kom. Voeg de fijn gesneden ui, gehakte peterselie, tijm, marjolein, peper, zout en bloem toe.
Meng alles goed door elkaar en roer er als laatste het ei door.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de karbonaden aan één kant mooi bruin van kleur. Bestrooi de karbonaden met een beetje zout en peper.
Verdeel het worstmengsel over de ongebakken kant van het vlees, strijk het met een mes glad.
Leg de karbonaden met het worstmengsel naar boven in een ingevette vuurvaste schaal. Verhit de resterende boter en giet die over het vlees.
Zet de schaal (zonder deksel) in het midden van de voorverwarmde oven en laat het vlees in 20 minuten gaar worden. Verhit in die tijd de inhoud van het blik tomaten in een steelpan, druk de tomaten met een houten lepel uitelkaar. Serveer de tomatensaus bij het vlees en geef er aardappelpuree bij.
Pel de ui en snijdt deze fijn, hak de peterselie fijn.
Verwijder de vellen van de saucijzen en doe het vlees in een kom. Voeg de fijn gesneden ui, gehakte peterselie, tijm, marjolein, peper, zout en bloem toe.
Meng alles goed door elkaar en roer er als laatste het ei door.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de karbonaden aan één kant mooi bruin van kleur. Bestrooi de karbonaden met een beetje zout en peper.
Verdeel het worstmengsel over de ongebakken kant van het vlees, strijk het met een mes glad.
Leg de karbonaden met het worstmengsel naar boven in een ingevette vuurvaste schaal. Verhit de resterende boter en giet die over het vlees.
Zet de schaal (zonder deksel) in het midden van de voorverwarmde oven en laat het vlees in 20 minuten gaar worden. Verhit in die tijd de inhoud van het blik tomaten in een steelpan, druk de tomaten met een houten lepel uitelkaar. Serveer de tomatensaus bij het vlees en geef er aardappelpuree bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bollehans zegt:
Zie bij de slager soms van die dikke ribcarbonaden met een stevige rand vet en zwoerd, deze nu lijken mij zeer geschikt voor dit recept.( vet en zwoerd kan je gewoon op je bord achterlaten) ;)
Ga dit recept beslist eens doen!:)
meinietineke zegt:
Allereerst de beste wensen voor 2011.
Tuurlijk, varkensgehakt kan ook daar is niets mis mee, met de saucijzen valt best mee qua zout. s6 met het recept zeker eens bereiden lekker:p:p