KookJij

Wijnsaus

Een heerlijk wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2+ Cups personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wijnsaus te bereiden

1).Verhit 4 eetlepels boter in een grote koekenpan die niet aanbakt en smoor hierin de uien, knoflook, wortels en selderij, champignons, peterselie, dragon, rozemarijn en laurierblaadjes. Wanneer de uien zacht en doorzichtig zijn de wijn toevoegen en het tomatenconcentraat en tomaat en de bouillon.
2).Kook dit voor de helft in.
3).Terwijl de saus staat in te koken, een bruine roux maken met de rest van de boter en de bloem.
4).Voeg bij de ingekookte massa de bruine roux en de BBQ saus.
5).Laat dit mengsel onder flink roeren nog eens 15 minuten doorpruttelen.
6).Doe het dan door een fijne zeef en verwijder alle harde stukjes.
7).Breng op smaak met peper, ietsje zout, suiker en BBQ saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Te gebruiken bij allerlei soorten vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst