Recept
« Terug naar recepten
Wijnsaus
PT50M
Wijnsaus
Een heerlijk wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2+ Cups personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijnsaus te bereiden
1).Verhit 4 eetlepels boter in een grote koekenpan die niet aanbakt en smoor hierin de uien, knoflook, wortels en selderij, champignons, peterselie, dragon, rozemarijn en laurierblaadjes. Wanneer de uien zacht en doorzichtig zijn de wijn toevoegen en het tomatenconcentraat en tomaat en de bouillon.
2).Kook dit voor de helft in.
3).Terwijl de saus staat in te koken, een bruine roux maken met de rest van de boter en de bloem.
4).Voeg bij de ingekookte massa de bruine roux en de BBQ saus.
5).Laat dit mengsel onder flink roeren nog eens 15 minuten doorpruttelen.
6).Doe het dan door een fijne zeef en verwijder alle harde stukjes.
7).Breng op smaak met peper, ietsje zout, suiker en BBQ saus.
2).Kook dit voor de helft in.
3).Terwijl de saus staat in te koken, een bruine roux maken met de rest van de boter en de bloem.
4).Voeg bij de ingekookte massa de bruine roux en de BBQ saus.
5).Laat dit mengsel onder flink roeren nog eens 15 minuten doorpruttelen.
6).Doe het dan door een fijne zeef en verwijder alle harde stukjes.
7).Breng op smaak met peper, ietsje zout, suiker en BBQ saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Te gebruiken bij allerlei soorten vlees.