Recept
« Terug naar recepten
Wildepaddestoelensoep met peterselie
PT40M
Wildepaddestoelensoep met peterselie
Een heerlijk wildepaddestoelensoep met peterselie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koken met kruiden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildepaddestoelensoep met peterselie te bereiden
Laat de boter in een pan smelten en bak de sjalotten of ui op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de paddestoelen en het knoflookteentje toe en bak ze tot de paddestoelen zacht worden en er vocht uit loopt.
Voeg de kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 15 min. onafgedekt sudderen.
Pureer de soep in een keukenmachine.
Roer de slagroom erdoor en maak de soep af met citroensap.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
schep de soep in soepkommen en strooi er peterselie over.
Voeg de paddestoelen en het knoflookteentje toe en bak ze tot de paddestoelen zacht worden en er vocht uit loopt.
Voeg de kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 15 min. onafgedekt sudderen.
Pureer de soep in een keukenmachine.
Roer de slagroom erdoor en maak de soep af met citroensap.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
schep de soep in soepkommen en strooi er peterselie over.