Recept
« Terug naar recepten
Witlof-kipschotel
PT30M
Witlof-kipschotel
Een heerlijk witlof-kipschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof-kipschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin.
Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op.
Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin.
Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op.
Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.
Henk Veer zegt:
Maar de smaak is fantastisch.