Recept
« Terug naar recepten
Witlof met vis en kaas
PT30M
Witlof met vis en kaas
Een heerlijk witlof met vis en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof met vis en kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak de witlofblaadjes los. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan. Doe de olijfolie erbij en dan de witlofblaadjes.
Bak al roerend tot de blaadjes bijna gaar zijn, ongeveer 3 minuten. Roer er dan de balsamico azijn en honing door. Bestrooi met peper en zout.
Leg de witlof in een ovenschaal. Bestrooi de visfilet met peper en zout en leg hem op de witlof. De vis moet precies alle witlof bedekken en er mag geen ruimte over zijn in de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in een pak en bak de ansjovis en paprika 1 minuut. Doe de kaas erbij, roer heel even door en verdeel de inhoud van de pan dan direct over de vis in de ovenschaal. Gaar de vis in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Garneer met de peterselie.
Bak al roerend tot de blaadjes bijna gaar zijn, ongeveer 3 minuten. Roer er dan de balsamico azijn en honing door. Bestrooi met peper en zout.
Leg de witlof in een ovenschaal. Bestrooi de visfilet met peper en zout en leg hem op de witlof. De vis moet precies alle witlof bedekken en er mag geen ruimte over zijn in de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in een pak en bak de ansjovis en paprika 1 minuut. Doe de kaas erbij, roer heel even door en verdeel de inhoud van de pan dan direct over de vis in de ovenschaal. Gaar de vis in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Garneer met de peterselie.
frosmalen zegt:
bedankt.